laupäev, 9. jaanuar 2016

  


Eesti Lastekirjanduse Keskus kutsub kõiki Eestimaa lapsi valima oma lemmikkirjanikku ja raamatukunstnikku. Kuni 16-aastasi lapsi oodatakse hääletama raamatukogudes või elektrooniliselt SIIN.
Lastekirjanduse keskuse direktor Triin Soone: „Nukitsa konkurss on eesti lastekirjanduse suursündmus, kus kahe viimase aasta jooksul ilmunud raamatuid hindavad lapsed ise. Ootame kõiki andma oma panust, et võimalikult paljud lapsed osaleksid konkursil ja hääletaksid oma lemmiku poolt. Kui möödunud korral võttis konkursist osa 8239 last, siis sel aastal võiks see arv olla veelgi suurem!“
Võistlevate raamatute nimestik sisaldab 207 raamatut aastatest 2014–2015, sealhulgas võistleb 119 eesti kirjanikku ja 98 illustraatorit. Hääletamine kestab 20. veebruarini.
XIII Nukitsa konkursi võitjad tehakse teatavaks 2. aprillil lastekirjanduse keskuses toimuval auhinnapeol. Lisaks laureaatidele kutsutakse peole 70 hääletuses osalenud last üle Eesti. Laste lemmikkirjanik ja -illustraator saavad auhinnaks Nukitsa pronkskuju ja rahalise preemia.

Nukitsa konkursi võitsid Ilmar Tomusk ja Heiki Ernits!  


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar